Lučica 4 Spinut

21000 Split

Pon-Pet: 8-20h Sub: 8-13h

Web dućan je uvijek otvoren!

SeaPower blog

Lansiran portal za online plaćanje turističke pristojbe u nautici

HTZ lansirala je portal nautika.eVisitor.hr koji nautičarima omogućava online plaćanje turističke pristojbe. Portal predstavlja dodatni način plaćanja turističke pristojbe u nautici. Podsjetimo, ona se dosad plaćala samo u lučkim kapetanijama i ispostavama.

Portal je dostupan na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Korisnici vrlo lako i j jednostavno mogu proći proces prijave i plaćanja turističke pristojbe. Također, portal podržava plaćanja putem svih najpoznatijih svjetskih kartičnih brendova. Nakon izvršenog plaćanja turističke pristojbe nautičar će dobiti potvrdu na svoju email adresu koju mora čuvati tijekom cijelog boravka na plovilu.

„Nautika je jedan od najvažnijih hrvatskih turističkih proizvoda za kojim je potražnja u ovim tržišnim okolnostima uslijed globalne pandemije koronavirusa posebno izražena. Pokazuju to i podaci o broju prodanih potvrda, odnosno vinjeta u nautici. Od početka godine do 15. srpnja prodano ih je više od sedam tisuća što je 53 posto rezultata ostvarenog u prošloj rekordnoj godini. Dobre rezultate bilježimo i u segmentu nautičkog chartera. Prema podacima sustava eCrew u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno gotovo 200 tisuća noćenja što je oko 57 posto lanjskog rezultata. S obzirom na to da su na snazi epidemiološke preporuke socijalnog distanciranja na ovaj način doprinosimo sigurnosti nautičara, ali i hrvatskih turističkih djelatnika“, kazao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

I na kraju mali podsjetnik! Sukladno Zakonu o turističkoj pristojbi nautičari mogu platiti turističku pristojbu prema duljini plovila. Ovdje napominjemo kako od 2020. godine pristojbu mogu platiti i prema broju osoba, odnosno broju noćenja ako je to za njih povoljnije što je najčešće slučaj tijekom kraćeg boravka u destinaciji.

Posjetite portal za plaćanje turističke pristojbe u nautici: https://nautika.evisitor.hr/

Također, ako se propustili provjerite Novi Pravilnik o brodicama, čamcima i jahtama.

Podijeli članak
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter