Uvjeti prodaje putem internetske trgovine Seapower

SEA POWER d.o.o.
Zrinjsko-Frankopanska 32
21000 Split
IBAN:SWIFT PBZGHR2X
IBAN:HR 5823400091111214404
OIB PDV ID 93412724323
Temeljni kapital društva iznosi 2.650,00 Euro uplaćen u cijelosti u novcu.
Član uprave/likvidator Damir Mišetić zastupa društvo samostalno i pojedinačno

Društvo upisano u registar trgovačkog suda pod brojem MBS 4450701

Mobitel 1: +385 98 478 080
Mobitel 1: +385 91 900 1742
Telefon: +385 21 582 851
E-adresa: info@seapower.hr

Informacije o uvjetima

Ovaj dokument određuje uvjete i odredbe korištenja ovih internetskih stranica te uvjete kupovine proizvoda i usluga na ovoj internetskoj stranici („Uvjeti korištenja i kupovine“).
Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali primjenjivi propisi Republike Hrvatske.
Prije početka procesa sastavljanja internetske narudžbe, tj. kupovine, potrebno je pažljivo pročitati ove Uvjeti korištenja i kupovine te se s njima upoznati.
Kupac je dužan provjeriti uvjete u odgovarajućim poglavljima prije svake narudžbe jer se promjene mogu dogoditi između posjeta internetskoj trgovini.
Ovi Uvjeti korištenja i kupovine propisuju uvjete i pravila koji se odnose na korištenje internetskih stranica od strane kupaca.
Korištenjem ovih internetskih stranica smatra se da su korisnici upoznati i u cijelosti suglasni s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje internetskih stranica u skladu s njima. Bilo kakva izmjena ili ukidanje uvjeta i pravila korištenja stupit će na snagu u trenutku objave istih na internetskim stranicama, osim ako ne bude drugačije određeno.
Jezik komunikacije na internet stranicama www.seapower.hr je hrvatski književni jezik što ne isključuje istodobnu uporabu drugih jezika.

Definicije

Korisnik = Posjetitelj internetske stranice koji pretražuje internetsku trgovinu ali ne obavlja kupnju
Kupac = kupac proizvoda je korisnik internetske trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski obrazac narudžbe i pošalje ga klikom na botun POŠALJI NARUDŽBU
SEAPOWER = tvrtka Seapower d.o.o.
Distributer = znači svaka fizička ili pravna osoba u lancu opskrbe, osim dobavljača ili uvoznika, koja stavlja proizvod na raspolaganje na tržištu = SEAPOWER d.o.o.
Dobavljač = znači proizvođač ili njegov ovlašteni zastupnik u Zajednici ili uvoznika
Narudžba = obrazac koji popunjava kupac, slijedeći potrebne korake u vodiću za kupnju.
Ugovor = dvostrani ugovorni odnos između Kupca i tvrtke SEAPOWER d.o.o., u skladu s ovim Uvjetima i odredbama koje Kupac izričito prihvaća. Ovi Uvjeti korištenja i kupovine smatraju se sastavnim dijelom Ugovora.

1. PRAVNE ODREDBE

1.1 Ove internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka SEAPOWER d.o.o., Lučica 4, Spinut, 21000 SPLIT, te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke – Internet trgovina.
1.2 SEAPOWER d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.
1.3 SEAPOWER d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprječavanje eventualnih zlouporaba.
1.4 Transakcije plaćanja kreditnim/debitnim karticama obavljaju se preko CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.
1.5 SEAPOWER d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava Internet trgovine ili propusta djelatnika SEAPOWER d.o.o
Ulažemo razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta moguće su manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na internet stranicama.
SEAPOWER d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja.
1.6 Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Ukoliko trebate detaljnije informacije kontaktirajte nas na email seapowerspinut@gmail.com
1.7 Dostupnost artikala na našim stranicama je uglavnom točna. Ažuriranje lagera vršimo svakih min. 15 do max. 60 minuta.
Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na seapower.hr internet trgovini može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu seapower.hr dobavljača. Postoji mogućnost da određeni artikal bude prikazan kao dostupan i da ga je moguće naručiti ali da u stvarnosti zbog nekog razloga (prodan, greška u sistemu) više nije dostupan na skladištu. Takve situacije su izvanredne i rijetke ali moguće.
1.8 U slučaju da naručenog artikla nemamo više na skladištu, kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku, te Vam ponuditi opciju čekanja dolaska artikla ili zamjenu za drugi odgovarajući artikl ako naručenog artikla više nema u nijednog dobavljača. Ako se ne slažete sa ponuđenim opcijama stornirat ćemo Vašu narudžbu i napraviti povrat novca u punom iznosu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju SEAPOWER d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.
1.9 Ako dođe do promijene cijene u trenutku obrade narudžbe zbog promijene nabavne cijene kod dobavljača ili greške u sustavu, odmah ćemo Vas o tome obavijestiti i ponuditi Vam novu cijenu. Ako se ne slažete sa novom cijenom stornirat ćemo Vašu narudžbu i napraviti povrat novca u punom iznosu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju SEAPOWER d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.
1.10 Zadržavamo pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima ili ako postoji sumnja na zlouporabu.
1.11 Tvrtka SEAPOWER d.o.o., distributer je (a ne izdavač ili proizvođač) sadržaja koji pribavljaju treće strane, korisnici i kupci. Tvrtka SEAPOWER d.o.o. ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.
1.12 Krajnji korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku SEAPOWER d.o.o., od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane Krajnjeg korisnika.
1.13 Vaša narudžba se smatra potvrđenom i valjanom tek kada je kreiran račun.
1.15 Sjedište tvrtke SEAPOWER d.o.o. je u SPLITU, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Splitu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica korisnik ili kupac pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Splitu.

2. JAMSTVO PRIVATNOSTI

2.1 SEAPOWER d.o.o. obavezuje se čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših kupaca, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, NN103-2003-06-26. Svi djelatnici SEAPOWER d.o.o. i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštivati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka.
2.2 Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li i li ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
2.3 Osobni podaci kupaca pohranjeni u informacijskom sustavu SEAPOWER d.o.o. čuvaju se na sigurnom poslužitelju i dostupni su samo djelatnicima SEAPOWER d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima.
2.4 Uporaba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, te obavješćivanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem Internet trgovine.
2.5 SEAPOWER d.o.o. jamči da osobni podaci korisnika internet trgovine seapower.hr neće nikada biti dani na uvid i uporabu trećoj strani, bez prethodne izričite privole korisnika. Od ovoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga. Slanjem narudžbe ili kontakt obrasca potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka te dajete izričitu suglasnost da SEAPOWER d.o.o. može, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu a potrebe vlastitih evidencija i pružanja usluga obavješćivanja o novim proizvodima i uslugama.
2.6 Sve stranice SEAPOWER.hr internetske trgovine na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka (zaporka, plaćanje putem interneta…) zaštićene su upotrebom SSL sigurnosnog protokola (128-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje standardna je tehnologija zaštite podataka koja omogućuje sigurnu razmjenu podataka između korisnikova preglednika i stranica SEAPOWER.hr internetske trgovine.
2.7 Objavljivanjem komentara, poruka ili drugih informacija na internetskim stranicama, Kupac i korisnik daje poduzeću SEAPOWER d.o.o. pravo korištenja tih komentara, poruka ili informacija u svrhu promocije, oglašavanja, istraživanja tržišta, ili bilo koju drugu dozvoljenu svrhu.

3. OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

3.1 Sukladno čl. 10. st. 1., st 2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga uz predočenje računa mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: SEAPOWER d.o.o., Lučica 4, Spinut, 21000 SPLIT ili na e-mail seapowerspinut@gmail.com .
3.2 Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora. Na prigovoru obavezno navesti ime i prezime, adresu ili email za dostavu odgovora, te broj računa.

4. ONLINE RIJEŠAVANJE SPOROVA – Direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova

4.1 Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju bit će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.
To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.
4.2 Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

5. ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

5.1 Materijalne nedostatke rješavamo sukladno Zakonu o obveznim odnosima koja je po hrvatskom zakonodavstvu reguliran člancima 400. do 422. Zakona o obveznim odnosima (“Narodne novine”, broj: 35/05., 41/08., 125/11.), koji je usklađen sa Direktivom 1999/44/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 25. svibnja 1999. o nekim aspektima prodaje robe široke potrošnje i popratnim jamstvima.

5.2 odgovornost postoji u slučaju nedostatka bilo koje vrste proizvoda
5.3 u slučaju kvara ili nedostatka, obratite se trgovcu, jer trgovac odgovara za te nedostatke
5.4 ukoliko uočite kvar ili nedostatak na proizvodu, da biste ostvarili pravo na pozivanje na odgovornost za materijalne nedostatke, imate rok od 2 mjeseca otkako ste ustanovili kvar da o kvaru obavijestite trgovca
5.5 u cijeloj EU vrijedi rok od minimalno 2 godine za vrijeme kojih se, kao potrošač, možete pozvati na odgovornost za materijalne nedostatke, ukoliko ste u roku obavijestili trgovca o nedostatku

6. JAMSTVO ZA ISPRAVNOST PRODANE STVARI (GARANCIJA)

6.1 Kada kupac ostvaruje prava iz jamstva,a sto mora biti u skladu s jamstvenim listom,tada isti reklamaciju ima pravo podnjeti Prodavatelju,na ovim uvjetima naznačenu e-adresu i / ili adresu sjedišta Prodavatelja,u kojem slučaju će kupca kontaktirati Prodavatelj,odnosno ima pravo reklamaciju podnjeti u prodajnim trgovinama Sea Powera d.o.o.

6.2 odgovornost iz garancije postoji samo u slučajevima kada je za određeni proizvod izdan jamstveni list
6.3 u slučaju kvara, obratite se onome tko je izdao jamstveni list (najčešće se radi o proizvođaču)
6.4 ukoliko uočite kvar na proizvodu pod garancijom, kvar možete prijaviti tijekom trajanja garancije (trajanje garancije jedna je od obveznih stavaka u jamstvenom listu
6.5 trajanje garancije ovisi o onome tko ga izdaje i ne postoji poseban rok unutar trajanja garancije u kojem treba obavijestiti davatelja garancije o kvaru da biste ostvarili pravo na otklanjanje kvara
Opširnije o uvjetima jamstva možete pročitati ovdje

7. POVRAT NEODGOVARAJUĆE ILI OŠTEĆENE ROBE

7.1 Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da je dostavljena roba neodgovarajuća ili oštećena.

7.2 Uvjeti za ostvarenje prava na povrat robe:
7.2.1 Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom djelatniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja te o tome odmah obavijestiti SEAPOWER d.o.o.
7.2.2 Ukoliko kupac ispostavi da je dostavljena roba neodgovarajuća od naručene robe dužan je u roku 14 dana od primitka o tome pismeno obavijestiti SEAPOWER d.o.o. putem e-pošte na seapowerspinut@gmail.com

7.3 Ukoliko se utvrdi da je uistinu isporučena neodgovarajuća ili oštećena roba, SEAPOWER d.o.o. će u dogovoru s kupcem u najkraćem mogućem roku izvršiti zamjenu naručene robe ili povrat novca. U prilogu mora biti kopija računa.
7.4 Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrebljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži.
7.5 Za povrat robe koja nepravilno funkcionira zbog greške proizvođača važi pravilnik o Jamstvenom roku proizvoda koji se dobije sa artiklom tj. Jamstveni rok proizvođača.

8. ZAMJENA KRIVO NARUČENE ROBE

8.1 Kupac ima pravo na zamjenu naručene robe koju je krivo naručio.

8.2 Uvjeti za ostvarenje zamjene naručene robe:

8.2.1 Kupac je dužan u najkraćem mogućem roku a najkasnije 14 dana nakon primitka naručene robe, obavijestiti SEAPOWER d.o.o. da želi zamjeniti naručenu robu i to pismeno putem e-pošte na seapowerspinut@gmail.com
8.2.2 Roba se može zamijeniti na način da kupac o svom trošku pošalje nazad naručenu robu na adresu SEAPOWER d.o.o., Lučica 4, Spinut, 21000 SPLIT.
8.2.3 Kupac treba poslati novu narudžbu za novu robu.
8.2.4 Kada SEAPOWER d.o.o. zaprimi novu narudžbu, novu robu će poslati isti dan nakon što zaprimi vraćenu robu.
8.2.5 Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrebljeni neoštećeni i u originalnoj ambalaži.

8.3 Razlika novca i trošak dostave:

8.3.1 Kupac snosi troškove dostave za povrat robe i za primitak nove robe.
8.3.2 Ukoliko nova naručena roba bude skuplja nego roba koja se vraća, tada je kupac dužan uplatiti razliku.
8.3.3 Ukoliko nova naručena roba bude jeftinija od robe koja se vraća, tada će SEAPOWER d.o.o. uplatiti razliku viška na žiro-račun od kupca umanjenu za troškove dostave.

9. POVRAT NARUČENE ROBE BEZ RAZLOGA (Pravo na jednostrani raskid ugovora)

9.1 Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

9.2 Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana primitka robe kupljene putem seapower.hr internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).
9.3 Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete ispuniti ovdje .
9.4 U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača.
9.5 Povrat robe kupac mora izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je poslan zahtjev za jednostrani raskid ugovora.
9.6 Roba koju kupac vraća, mora biti neupotrebljena, neoštećena i u originalnoj ambalaži.

Povrat novca i trošak dostave:
9.7 Nakon što roba bude vraćena SEAPOWER d.o.o. će u potpunosti vratiti plaćeni iznos naručene robe na isti način plaćanja kako je kupac izvršio plaćanje robe prilikom narudžbe osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja.
9.8 Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
9.9 Kupac sam snosi troškove dostave za povrat robe.

9.10 Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora
Članak 79. stavak 3.
Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovog odsjeka ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču.

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći klikom na link ovdje.

10. DOSTAVA NARUČENE ROBE

10.1 Za točnost podataka o dostavi, adresi i kontakt telefonu odgovoran je isključivo kupac, odnosno naručitelj.
10.2 SEAPOWER d.o.o. ne preuzima nikakvu odgovornost u slučaju netočnih podataka niti posljedica koje eventualno to može prouzročiti.
10.3 Prilikom dostave, uz kupljeni Proizvod, Kupac dobiva sve potrebne isprave koje prate Proizvod, račun te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati.
10.4 Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je Proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja i da je kupac preuzeo sve potrebne isprave koje prate proizvod.

10.5 Trošak dostave na području Republike Hrvatske iznosi 4,63 EUR izuzev za otoke gdje se dostava naplaćuje 6,63 EUR .

Cjelovite informacije vezane uz uvjete i troškove dostave možete pronaći klikom na link ovdje .

11. CIJENE

11.1 Cijene su izražene u službenoj valuti Europske Unije – Euro (simbol: €; kod: EUR) Cijene sadrže PDV.
11.2 Cijene sa oznakom Kartice su maloprodajne cijene i važe za plaćanje svim vrstama kartica.
11.3 Cijene sa oznakom Gotovina su maloprodajne cijene za plaćanje novčanicama i za transakcijsko plaćanje virmanom ili uplatnicom.
11.4 Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno.
11.5 Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor.
Takve situacije su izvanredne i za njih se Seapower d.o.o. unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.
11.6 Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za Online kupovinu.
11.7 Prodavatelj je ovlašten u svakom trenutku odrediti rasprodaju, sniženje, dnevnu ili tjednu akcijsku prodaju za pojedini Proizvod, grupu Proizvoda i/ili za sve Proizvode…
11.8 Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe. Kod akcijske prodaje, napominjemo da je prodaja proizvoda koji su na akciji ograničena. Kupcima se može osigurati ograničena količina proizvoda, odnosno količina dovoljna za kućnu upotrebu Kupca.
11.9 Postoji mogućnost da npr. trenutačno bude jedna cijena a nakon par minuta bude sasvim druga cijena. Razlog tome je što se lager lista i cjenik stalno ažuriraju a robu nabavljamo od više različitih dobavljača po različitm nabavnim cijenama na koje ne možemo utjecati. Uvijek nastojimo nabaviti i ponuditi Vam proizvode po najnižoj mogućoj cijeni. Ako dođe do promijene cijene u trenutku obrade narudžbe, kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku i ponuditi Vam novu cijenu. Ako se ne slažete sa novom cijenom stornirat ćemo Vašu narudžbu i napraviti povrat novca u punom iznosu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju SEAPOWER d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

12. DOSTUPNOST

12.1 Dostupnost artikala na našim stranicama je uglavnom točna. Ažuriranje lagera vršimo svakih min. 15 do max. 60 minuta.
12.2 SEAPOWER d.o.o. nema svoje skladište već prodaje svu robu sa skladišta svojih dobavljača. Robu dostavljamo sa različitih adresa skladišta od dobavljača u Hrvatskoj i sa različitih adresa skladišta od dobavljača u EU.
12.3 Uz svaki artikal naveden je predviđeni rok isporuke. Isporuka sa skladišta iz Hrvatske je uglavnom 1 do 2 radna dana, a sa skladišta iz EU od 5 do 15 radnih dana. Konačni rok isporuke ovisi vremenskim uvjetima i tehničkim mogućnostima dostavne službe.
12.4 U slučaju prekoračenja roka isporuke obavijestit ćemo Vas putem e-pošte, sms poruke ili pozivom na kontakt telefon.
12.5Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na seapower.hr internet trgovini može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda trenutno ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu seapower.hr dobavljača. Takva situacija je izvanredna i ne traje dugo.
12.6 U pojedinačnim slučajevima moguće je da SEAPOWER d.o.o. neke od naručenih proizvoda neće moći isporučiti premda je u trenutku narudžbe pisalo da je dostupan. Razlog možete biti da su neki od proizvoda iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani ili da je došlo do tehničke greške u bazi podataka internet trgovine seapower.hr ili kod dobavljača.
12.7 U slučaju da naručeni artikal / proizvod ne možemo isporučiti kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku, te Vam ponuditi opciju čekanja dolaska artikla ili zamjenu za drugi odgovarajući artikl ako naručenog artikla više nema u nijednog dobavljača. Ako se ne slažete sa ponuđenim opcijama stornirat ćemo Vašu narudžbu i napraviti povrat novca u punom iznosu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju SEAPOWER d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

13. UVJETI PLAĆANJA

13.1 Naručene proizvode i dostavu, kupac će platiti prema modelu kojeg sam izabere tijekom ispunjavanja obrasca narudžbe.
13.2 SEAPOWER d.o.o. kupcima omogućava plaćanje karticama jednokratno i na rate, transakcijsko plaćanje virmanom ili uplatnicom putem internet bankarstva te plaćanje u gotovini pouzećem prilikom preuzimanja.
13.3 Prilikom plaćanja karticama za autorizaciju koristimo CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kaih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg internet preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici.
13.4 Ako se dogodi da zbog nekog razloga nismo u mogućnosti isporučiti naručenu robu ili je došlo do greške u prikazu cijene odmah ćemo stornirati narudžbu te kontaktirati kupca i napraviti povrat novca u punom iznosu kupcu ukoliko je već izvršena uplata sa strane kupca, te u tom slučaju SEAPOWER d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.
13.5 Za virmanske uplate, roba se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo

Cjelovite informacije vezane uz uvjete i načine plaćanja možete pronaći klikom na link ovdje.

14. PRAVO INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

14.1 Internet domena www.seapower.hr je registrirana domena tvrtke SEAPOWER d.o.o.
14.2 U skladu s našim pravilima o privatnosti i intelektualnom vlasništvu, sav sadržaj i materijal objavljen na stranicama www.seapower.hr u potpunosti je i isključivo vlasništvo tvrtke SEAPOWER d.o.o..
14.3 Upotreba sadržaja ove internetske stranice/domene bez izričitog pristanka tvrtke SEAPOWER d.o.o. nije u skladu s propisima koji reguliraju zaštitu intelektualnog vlasništva.
14.4 SEAPOWER ® je registrirani žig tvrtke Seapower d.o.o. te su stoga sva prava u odnosu na ovaj žig time izričito pridržana.

15. IZJAVA O POVJERLJIVOSTI PODATAKA

15.1 Ova izjava o povjerljivosti je sastavni dio Uvjeta poslovanja SEAPOWER d.o.o.. Ova izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su korištenjem stranice www.seapower.hr prikupljeni i pohranjeni u bazama podataka SEAPOWER.
15.2 SEAPOWER kao pružatelj usluga Internetske stranice www.seapower.hr pridržava se zakonskih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih kupaca.
15.3 Upućuju se kupci Internet stranice SEAPOWER odnosno korisnici koji primaju administrativne poruke da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke SEAPOWER prikuplja i kako ih koristi.
15.4 Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka može poslati e-mail poruku na adresu seapowerspinut@gmail.com
15.5 Upućuju se Korisnici da pažljivo pročitaju ovu Izjavu o povjerljivosti podataka. Pristupanjem ili uporabom internetske stranice www.seapower.hr, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe www.seapower.hr internetske stranice.
15.6 Ukoliko se Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.seapower.hr
15.7 Ovu Izjavu o povjerljivosti, Sea Power d.o.o. može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o povjerljivosti na www.seapower.hr Internet stranici. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici.
15.8 Svaki Korisnik sam je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o privatnosti. Nastavak uporabe ove Internetske stranice od strane Korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da Korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti.
15.9 Seapower d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke kako bi se provela sigurna provjera autentičnosti Korisnika koji pristupa na SEAPOWER Internet stranicu. Kada se korisnik uključi u određene aktivnosti na Internetskoj stranici, kao što su, naručivanje proizvoda, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija, SEAPOWER će od Korisnika zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja, OIB i to su podaci koji se prikupljaju i obrađuju.
15.10 Pružatelj usluga distribucije robe koji je s SEAPOWER u trajnom ugovornom odnosu, također može od Korisnika zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu odnosno zatražiti suglasnost za skeniranje osobne iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe od strane Korisnika a sve u svrhu evidencije o tome tko je preuzeo paket te prilaganja tog dokumenta Evidenciji kupaca kataloške prodaje.
15.11 Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Korisnika i SEAPOWER odvija sigurnim protokolom. Uključivanje u Identifikacijske aktivnosti i davanje osobnih podataka je odluka Korisnika. Ako Korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.
15.12 SEAPOWER neće dijeliti osobne podatke korisnika ili kupca s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju. Smatra se da je klikom na pošalji narudžbu i primitkom elektroničke potvrde narudžbe putema e-maila (e-pošte) ili sms-a (SMS poruka) kupac pristao na prihvat Općih uvjeta poslovanja odnosno ove Izjave o povjerljivosti podrazumijeva da je korisnik ili kupac dao privolu za prikupljanje, obradu i podjelu osobnih podataka korisnika / kupca.
15.13 Osobne podatke će SEAPOWER koristiti za slanje administrativnih poruka i newslettera te analizu podataka.
SEAPOWER može podijeliti osobne podatke korisnika ili kupca s:

15.13.1 Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte
15.13.2 Pružateljima usluga servisa ili ovlaštenog montažnog partnera koje je odabrao kupac za dostavu naručenih proizvoda u svrhu realizacije usluge montaže proizvoda od strane servisa.
15.13.3 Dobavljačem na području Hrvatske ili EU koji proizvode šalje direktno na adresu kupca koji je ovlastio Seapower d.o.o. da prodaje njegove proizvode krajnjem kupcu u kojem slučaju prodavatelj koji isporučuje robu mora imati podatke o kupcu i to osobne podatke kupca ime, prezime, adresa, mobitel.

15.14 Korisnik ili kupac može promijeniti bilo koji od svojih osobnih podataka slanjem e-mail poruke na seapowerspinut@gmail.com U toj e-mail poruci Korisnik ili kupac treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi nadopuniti/promijeniti.
15.15 Kao preduvjet kupnje proizvoda i usluga na Internet stranici www.seapower.hr, Seapower d.o.o. traži privolu Korisnika da dozvoljava aktivaciju procesa u kojem će njegovi osobni podaci (adresa, broj kartice) prilikom plaćanja kreditnim ili debitnim karticama biti pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10, pružatelja usluge procesiranja i naplate kartica koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Sea Power d.o.o. ni u jednom trenutku ne raspolaže tim podacima.
15.16 Podaci pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. brišu se odmah nakon što je proces procesiranja i naplate kartica završen.
15.17 Zaštitu podataka Seapower d.o.o. uzima ozbiljno i poduzete su razne mjere opreza kako bi zaštitili osobne podatke. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Seapower d.o.o. provodi komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice www.seapower.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.
15.18 SEAPOWER obavještava korisnike i kupce da se prilikom kupovine na Internet stranici www.seapower.hr od korisnika i kupca traži upis *e-mail adrese (*nije obvezno), broj mobitela i osobnih podataka.
15.19 Maloljetnici mlađi od 16. godina ne smiju koristiti seapower Internetsku stranicu. SEAPOWER ne prikuplja ili zadržava informacije od bilo koga tko je mlađi od 16. godina te stoga ni jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16. godina.

16. UGOVOR SKLOPLJEN NA DALJINU

16.1 Ugovor sklopljen na daljinu je ugovor sklopljen između tvrtke SEAPOWER d.o.o. i kupca.
16.2 Potvrda narudžbe ne znači sklopljen ugovor na daljinu između kupca i tvrtke SEAPOWER d.o.o.
16.3 Ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu između kupca i tvrtke SEAPOWER d.o.o. sklapa se sa izdavanjem računa.
16.4 Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen sklopljen na daljinu u roku od 14 dana ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).

OPĆE ODREDBE

Tvrtka SEAPOWER d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, tvrtka SEAPOWER d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.
Tvrtka SEAPOWER d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje gore navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetuje korisnike i kupce da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave na internetu novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja odnosno Izjave o povjerljivosti, podrazumijeva se da Korisnik prihvaća izmjene.

SEAPOWER d.o.o.

Kontakti
Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije, kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju na:
adresu: Seapower d.o.o., Zrinjsko-Frankopanska 32, 21000 Split
Mobitel 1: +385 98 478 080
Mobitel 1: +385 91 900 1742
Telefon: +385 21 582 851
e-adresu: info@seapower.hr